Terugreisdag1

30 juli 2025 - Mühlhausen im Täle, Duitsland

In de ochtend is het wachten tot de vouwwagen droog is. En dit duurt wat langer aangezien het in de nacht nog ietsjes heeft geregend.  We ontbijten rustig en zien mensen met caravan de pootjes indraaien en whoep ze vertrekken. Stof tot nadenken; terwijl wij nu lijdzaam toekijken hoe de druppels op de vouwwagen  (tergend langzaam) opdrogen.

IMG_7031

IMG_7033
al met al is het 13:00 als we opgedroogd en ingeklapt wegrijden.

het eerste gedeelte in Italië is wel een beetje afzien; want je mag maar 80 in Italië met een aanhanger en op sommige stukken weg is het nogal druk, of mag je als auto met aanhanger geen vrachtwagens inhalen (en sommige vrachtwagens halen maar 40-50km u de berg op)

In Oostenrijk mogen we 100 en is het genieten van de mooie bergen om ons heen, sommige toppen zijn nog besneeuwd.

IMG_7034IMG_7038

Het gaat lekker; totdat de navigatie ons de snelweg af stuurt en we de 189 (later 179; langs de zugspitze) rijden, dat is op zich geen probleem , alleen hebben wij de bizarre pech dat we vrijwel dat hele stuk, achter een oplegger, van een bedrijf uit -Opperdoes of all places!- die 2 defecte campers op een oplegger vervoert en dat ding rijdt lang—zaam! De bergpas is niet geschikt om in te halen want : vele inhaalverboden; vele bochten; en zo tuffen we dus tientallen kilometers op gevoelsmatige kruipsnelheid.

als we eenmaal weer op de snelweg zijn is het leed geleden en op wat kleine opstoppinkjes na kunnen we redelijk doorrijden.

het is half 6 als we wel trek beginnen te krijgen en we nog ruim een uur moeten tot de accommodatie; we eten dus langs de autobahn “haute-frituur” oftewel patat met kipnuggets, patat met bratwurst, veel meer keuze is er niet , maar ach. Er zit dan wel een pakje vruchtensap bij, zit er nog een klein sprankeltje vitamine in.

IMG_7041Het wegrestaurant is overigens wel goed onder handen genomen door de decoratie afdeling, we wanen ons bijna in de wintersport.

Het is 19:40 als we de parkeerplaats van hotel hohenblick oprijden, wat een nogal gedateerde indruk maakt, maar het is rustig en schoon. De mevrouw achter de balie is vriendelijk en zegt ons dat we kamer 69 hebben, en dat het geen probleem is dat we de aanhanger aangekoppeld aan de auto laten. (De parkeerplaats is nogal steil; en bij een poging tot achteruit inparkeren met de vouwwagen is de bumper van the beast door de hoek van de vouwwagen disselbak geraakt, klein deukje erin , balen! De disselbak is overigens ongeschonden.
dus dat wordt een verzekerings dingetje.

IMG_7043IMG_7044

morgen nog 706 km te gaan tot we weer home sweet home zijn!

1. Monique Rövekamp:
    31 juli 2025