Reisdag 2. Jumilhac-Le-Grand

30 juli 2024 - Jumilhac-le-Grand, Frankrijk

Na een luxe diner gaan we naar de b&b en volgt een nacht van matige kwaliteit. Vreemd bed, vreemde huisgeluiden, een hond die af en toe blaft, een dozijn katten die geluiden maakt alsof ie met kokend water wordt overgoten…

We zitten na een uitgebreid ontbijt om 8;00 in de auto; want we willen tussen 12:00-12:30 aankomen op de camping. Je kunt hier arriveren tussen 12:00-12:30 en daarna pas weer na 15:00.
Als we al anderhalf uur in de auto zitten realiseren we ons dat we de stekker van de koelkast niet hebben aangesloten toen we wegreden; een kleine catastrofe want koud drinken na het opzetten van de vouwwagen is de nummer 1 levensbehoefte.

en dan nu even over het weer. We gaan zo’n beetje naar de heetste uithoek van Europa op dit moment. Regio Limoges-Bordeaux heeft code oranje voor heet weer.
temperaturen van 38graden; ‘‘s nachts rond de 23. En in die bloedhitte mogen wij als campinggroentjes de vouwwagen op gaan tuigen…

We komen rond 11:50 aan en kunnen meteen inchecken; we krijgen plekje 3 toegewezen; met uitzicht op het riviertje. Dit is geen grote camping; gelegen langs een klein riviertje wat met deze torenhoge temperaturen een welkome afkoeling is. Het water in het riviertje is namelijk steenkoud.
De diepte van het riviertje is tussen de 10 en de 60 cm, dus zelfs Emma kan er in staan en de waterschoentjes komen goed van pas want dat scheelt toch zere voeten op de scherpe schelpjes of stenen.

het is even een uurtje afzien; zweet stroomt in straaltjes uit alle poriën.  Het is nog best een uitdaging om de vouwwagen waterpas te krijgen op het ietwat hobbelige veldje, Maar hij staat. De kinderen vermaken zich kostelijk met campingactiviteiten als -steentjes zoeken- schelpen zoeken- hannessen op het luchtbed- deltaplan in het klein maken met een schepje en emmertje- en het cliché is waar: kinderen hebben in no-time vrienden gemaakt op de camping. Er zijn veel Nederlanders op deze camping en Fiene en Emma spelen met 2 andere Nederlandse meisjes.
Zelden ben ik zo blij geweest met mijn meegenomen proviand; de winkels zijn hier namelijk in het begin van de middag dicht en we hebben na het ontbijt van 7:30 vanmorgen geen eten meer gehad. Honger! We eten crackers met pindakaas, smeerkaas, en de laatste ietwat geplette krentenbollen die wonderbaarlijk goed smaken na 2 dagen in de auto. De oude kaas hebben we blijkbaar niet in de koelbox gestopt, Nouja dan maar over op de Franse kaasjes.

We moeten echt even bijkomen van de reis, en wennen aan de warmte. Veel spullen hebben we nog niet uitgepakt want in de vouwwagen lijkt de temperatuur zo hoog dat je levend gecremeerd wordt. Het inritsbare kuipzeil laten we voor wat het is; we hebben simpelweg geen zin om op knieën in 40+graden dat zware ding te assembleren.

gino en novae komen aan rond half 5; maar het is te heet om hun tent op te zetten. Ze eten bij ons (Joost is even naar de intermarche een dorpje verderop gegaan voor wat boodschappen) en zo doen we ons tegoed aan gebakken aardappels met spekjes, worstjes van de skottelbraai met rauwkost. De kinderen vinden dat ze recht hebben op ijs; maar de receptie is om 20:00 dichtgegaan en het is bijna half9 als we klaar zijn met eten. De kinderen zien er vermoeid, uitgeblust en bovenal smerig uit; gemarineerd in zweet en zonnebrand en gepaneerd met diverse kleuren zand met her en der wat vastgekoekt gras.
Campinglife to the Max.

IMG_4620IMG_4621

1. Saskia:
    30 juli 2024
    Alles lekker op Zuid Europees tempo en vanaf brunch aan de koude rosé, dan komt het helemaal goed 😎
  2. Marloes:
    30 juli 2024
    Wat een geluk om bij het riviertje te settelen! Dit is het, meer heb je toch niet nodig!
    🍀☀️💦🥰
  3. Monique Rövekamp:
    30 juli 2024
    Wat leuk om te lezen, Esther. Lekker genieten saampjes. En idd een prachtplek😘☀️🌊
  4. Celine:
    30 juli 2024
    Wat een avontuur tot nu toe Esther! Een heerlijk plekje zo te zien. Gelijk een vakantiegevoel zo!
  5. Wim:
    30 juli 2024
    Beter vergeten de stekker vd koelkast in het stopcontact te doen dan andersom en de accu leeg te trekken
  6. Saskia:
    1 augustus 2024