Van rust naar reuring
4 augustus 2024 - Sant Pere Pescador, Spanje
We slapen wonderwel goed. Met de ventilator aan het voeteneind is het goed te doen. Gelukkig branden we de tent ‘‘s ochtends niet uit; we ontwaken rond 8:30.
Wat ons meteen opvalt is de droogte: waar in Frankrijk alles ‘s ochtends vroeg nattig was; is het hier allemaal droog. Wel een stuk stoffiger. We halen broodjes, en ontbijten rustig.
Ons plekje is helemaal aan het begin gesitueerd. Voordeel: alle faciliteiten zijn dichtbij; nadeel : er komt wel veel verkeer langs. Het rijdt stapvoets; maar toch hoor je het knerpende grind, en zorgt elke auto ook voor een stofwolk.
De kinderen willen vooral meteen naar het zwembad. Dus na het ontbijt gaan we naar het zwembad. Het is redelijk qua grootte; en bij vlagen nogal overbevolkt. Dit is een camping met animatie; dus op gezette tijden kun je desgewenst aanhaken bij activiteiten als aquagym (door 2 duracellkonijnen in menselijk gedaante op ritmische muziek)
Kinderen worden per golfkar-treintje opgehaald voor de minidisco; er is knutselen schminken dansen; van alles en nog wat. Reuring. Een groter contrast met het rustige sfeertje van camping 1 is bijna niet mogelijk.
Rond de lunch ervaren we dat het wel onpraktisch is om steeds tafel en stoelen te verplaatsen naar de schaduw; het bladerendak van de platanen is niet toereikend en dus wisselt de schaduw continu.
de parasolletjes krijg je de harde grond niet ingeduwd; dus we denken toch maar een schaduwdoek ergens aan te schaffen; mañana; vandaag willen we even niet de auto in.
‘s avonds lopen we het stadje in; waar allerlei restaurantjes in allerlei soorten en maten zijn. We komen op een bijna toscaans achtig pleintje; met geel oranje gepleisterde bebouwing eromheen.
We eten een pizza en eenmaal terug op de camping willen de kinderen de show zien. Een acrobatenduo van 22:00 tot 23:00.
Rozig van het vele buiten zijn slapen we goed. Het waait deze avond flink; als een soort warme föhn, de ventilator is niet nodig.

Je was zal vast snel drogen door de droge atmosfeer.
Hier is het redelijk fris, 20 graden. Maar voor morgen geven ze weer beter weer aan.