Spaans ritme
5 augustus 2024 - Sant Pere Pescador, Spanje
Langzaam maar zeker worden onze interne Hollandse thermostaten beter afgestemd op de hoge Spaanse temperaturen. En terwijl de temperatuur hoger wordt, wordt onze eigen efficiëntie en ritme lager. Dat betekent ongeveer dit:
8:30-9:00 wakker worden
9:30 ontbijten
x-tijd daarna : afwas/ klaarmaken om naar het zwembad te gaan
10:30 tijd bij het zwembad; boeken lezen; kolibrie borduren (ja, dat doe ik echt)
14:00 lunchen
rustige activiteiten; of boodschappen ;
17:30 borrel/ fris en chips
18:00 verder lezen; borduren ; iPad etc.
20:00 uit eten of zelf koken
21:30 entertainment op de camping of verder relaxen
22:30 kinder bedtijd (voordeel; ze zijn zo bekaf dat ze meteen in slaap vallen)
23:30 bedtijd
Het zwembad is voor de hoeveelheid plaatsen en accomodaties gerekend; niet heel groot. Af en toe is het een soort levende van Haasterenpuzzel... Maar geef de mensen eens ongelijk; het is met name in de middag echt te warm om in / rond je tent te hangen.
We zijn het steeds verplaatsen van de stoelen voor de gewenste schaduw snel zat en zitten al in de auto onderweg naar de Decathlon voor een zo groot mogelijk schaduwdoek als je we beseffen dat het zondag is en de winkels dicht zijn! Goed, dan nog maar een dagje wachten daarmee. Om chronisch vitaminetekort wat te compenseren eten we broccoli; een welkome afwisseling na het vele pizza / patat achtige eten van de laatste week.
Pieter:5 augustus 2024Hoi Es, ik lees met plezier je reisverslagen maar ik vroeg me af is er op de camping een barbecue verbod vanwege brand gevaar? Of mag Joost lekker barbecueën?
Esther:5 augustus 2024Je mag hier gewoon barbecueën en dat wordt ook volop gedaan; nu hebben we een skottelbraai dus dat gaat wel snel en weinig rook